CHRISTOS and VASILIS DUO (GR)

 DSC05979

 

Το Christos and Vasilis Duo έχοντας ως  κεντρικό άξονα τις συνθέσεις του Χρήστου Ανεστόπουλου, δημιουργεί μια μουσική ατμόσφαιρα με  ήχο βαθύ και ονειρικό, με εκπλήξεις και κορυφώσεις.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι έντονες μελωδικές γραμμές που πηγάζουν από την Jazz, κλασσική, Ελληνική, Ανατολική  μουσική παράδοση αλλά και το Rock.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι βασικός στόχος του Duο, με αποτέλεσμα κάθε παράσταση να έχει κάτι διαφορετικό κάθε φορά και η ικανότητα των δυο ως σολίστ και αυτοσχεδιαστές δημιουργούν ένα καινούργιο ταξίδι και μια μοναδική επικοινωνία μεταξύ τους καθώς και με το κοινό.

 

DSC05931 text

 

Η συνεργασία του Χρήστου Ανεστοπουλου και Βασίλη Στεφανόπουλου έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, πρώτη φορά μαζί στο album “Swinging over the surfaces“ και μετά στο “Wish you could stay…“.

Από παλιά υπήρχε η ιδέα για ένα Duo με καθαρά ακουστικό ήχο,βασισμένο στην κλασσική κιθάρα την δωδεκάχορδη και το κοντραμπάσο.

Αφορμή έδωσαν οι πρόβες και η διαδικασία της παραγωγής του καινούργιου album του Χρήστου με όνομα “DEJA VU“ που θα κυκλοφορήσει το 2018.

 

DSC05963

 

Στα Link που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε και να δείτε ενα Promo Video,αλλά και κάποια κομμάτια της παραγωγής.

 

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για το κλείσιμο μιας συναυλίας και για οποιαδήποτε πληροφορία στα email:

chrisane@otenet.gr

vasilis_stef@hotmail.com

Στα τηλέφωνα :

Χρήστος Ανεστόπουλος – 697 2090726

Βασίλης Στεφανόπουλος – 6976598200 ή 0031 629 173147

 

DSC06103

 

 


DSC06139

Χρήστος Ανεστόπουλος Βιογραφικό

Χρήστος Ανεστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα (Ελλάδα),το 1971.Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και συγκεκριμένα κιθάρα το 1986 με τον Διονύση Σαμπαζιώτη. Πολυ γρήγορα ασχολήθηκε με την σύνθεση και παρουσίασε τις πρώτες του συνθέσεις μαζί με τον δάσκαλό του το 1993 ,σε διοργάνωση του Νίκου Τουλιάτου.

Ασχολήθηκε με την κλασσική κιθάρα και την σπουδή του οργάνου,απέκτησε πτυχίο και δίπλωμα στη κλασική με δασκάλους τον Διονύση Σαμπαζίωτη,Ρούλη Κολοκυθά,Δημήτρη Δημακόπουλο,αλλά και στα θεωριτικά.

Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να διδάσκει κλασσική κιθάρα αλλά και ηλεκτρική αργότερα.
Έγραψε μουσική για χορό και συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού της Τατιάνας Λοβερδου,με παραστάσεις στο φεστιβάλ Πάτρας και στην Αθήνα.

Σπούδασε και μελέτησε ηλεκτρική κιθάρα με δασκάλους τον Διονύση Σαμπαζιώτη,Τάκη Μπαρπέρη,Γιώτη Σαμμαρά, και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια κιθάρας και όχι μόνο από μεγάλα ονόματα της jazz όπως Pat Martino-John Scofield-John Abercrombie-Μάρκος Αλεξίου.
Η σχέση του με την jazz μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς και πολλές φορές δημιούργησε αλλά και συμμετείχε σε trio-quartet σχήματα κάνοντας συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Eivind Aarset,David Lynch,Νίκος Τουλιάτος,Νατάσσα Μουμτζίδου,Γιώργος Μεταξάς,Βασίλης Στεφανόπουλος,Βασίλης Ποδαράς,Σωτήρης Ντούβας και άλλους.

Η σχεση του με την κλασική και μοντέρνα μουσική ήταν πάντα μεγάλη και έχει δημιουργήσει το Orange trio (violin-cello-guitar) και το duo ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (EN ROUTES duo)(sax-guitar) με τον συνθέτη και δάσκαλο Γιώργο Δαραβέλη
Επίσης συναυλίες με δική του μουσική έχει πραγματοποίηση σε φεστιβάλ οπως Πάτρας,Λάδωνα,Αισχυλείων (Ελευσήνας),Soundtrope festival.
Το πρώτο του άλμπουμ Swinging Over The Surfaces κυκλοφόρησε το 2003,και το δεύτερο το 2014 με τίτλο Wish You Could Stay στο οποίο έχει συμμετάσχει ο David Lynch,ο Γιώργος Δαραβέλης,ο Βασίλης Στεφανόπουλος και πολλοί μουσικοί από όλη την Ελλάδα.

Το 2015-2016 παρουσιάζει την δουλειά του Wish you could stay live μαζί με τον David Lynch-V.Podaras-V.Stefanopoulos.

Το 2016 ξεκινά και η συνεργασία με τον Νίκο Τουλιάτο που παρουσιάζουν live ένα duo με βάση τον αυτοσχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλους όπως η Νατάσσα Μουμτζίδου.

Το 2017 παρουσιάζει την παράσταση solo x2 σε συνεργασία με τον YANNIS ADONIOU μια performance live μουσική και χορό.

 

 


DSC06075

Βασίλης Στεφανόπουλος Βιογραφικό

 

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου  από πολύ νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική παίζοντας πιάνο και κιθάρα καθώς και μπαγλαμά, συμμετέχοντας σε πολλές σχολικές εορτές. Στα πρώτα μετεφηβικά του χρόνια, όμως, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του στην funk, rock και τα blues, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς επίσης και μαθήματα κλασσικού κοντραμπάσου με τον Ηρακλή Σουμελίδη στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας. Δύο χρόνια μετά εμφανίζεται ως σολίστας κοντραμπάσου με την Ελληνική Ορχήστρα Πατρών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Saulius Sondeckis.

Το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον του για την τζαζ ισχυροποιείται ωστόσο, έπειτα από την σημαδιακή συνάντησή του με τον αξιόλογο μπασίστα και εκπαιδευτικό Hein van de Geyn, ωθώντας τον να μετακομίσει στην Ολλανδία και να ξεκινήσει μουσικές σπουδές στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης. Εκεί έχει την τύχη να φοιτήσει κοντά σε εξαιρετικούς καθηγητές όπως ο Hein van de Geyn, ο Frans van der Hoeven, ο Uli Glassman και ο Tony Overwater. Στην διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών του, και θέλοντας να βελτιώσει τις τεχνικές και μουσικές του ικανότητες, αποφασίζει να παρακολουθήσει παράλληλα με τα τζαζ και τα μαθήματα του κλασσικού τμήματος σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Άξιοι λόγου θεωρούνται οι καθηγητές του: Jean Paul Everts, Knut Guettler και Quirijn van Regteren Altena. Η μουσική του εκπαίδευση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Παράλληλα με την φοιτητική του ιδιότητα, όμως, θα αποτελέσει μέλος διαφόρων σχημάτων, τα οποία αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στυλ μουσικής – από big band έως συμφωνική ορχήστρα και άλλα μικρότερα συγκροτήματα, ως επαγγελματίας μουσικός. Πιο συγκεκριμένα, το 2008 ηχογράφησε ως μέλος του κουαρτέτου του σημαντικού Έλληνα τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζογόλουλου το CD με τίτλο «Perfumed Dreams» και διακρίθηκε στην πρώτη θέση-με το ίδιο συγκρότημα- στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Τζαζ “Motives for Jazz” στο Hasselt του Βελγίου. Την ίδια χρονιά έπαιξε με τον σπουδαίο κλαρινετίστα Michael Portal στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το Καλοκαίρι του 2009 επελέγη να παίξει μαζί με τον παγκοσμίως διάσημο κιθαρίστα George Benson στο North Sea Jazz Festival της Ολλανδίας, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος στον θρυλικό τραγουδιστή της τζαζ “Nat King Cole”. Στο διάστημα αυτό ξεκινά επισης να παίζει στο μουσικό σύνολο σύγχρονης μουσικής Ensemble Modelo 62.

Αν και η Ολλανδία αποτελεί έως σήμερα σταθερό σημείο της μουσικής του δραστηριοποίησης έχει περιοδεύσει σε πολλά jazz clubs ανά τον κόσμο (Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Αργεντινή, Μεξικό, Κίνα, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε) και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ, μερικά εκ των οποίων αναφέρονται επιλεκτικά: North Sea Jazz Festival, Play Festival Belgium, Tinos Jazz Festival, Jazz Festival Kalamata, Dag in De Branding Festival, Internationale Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt, New Works Festival Southampton, Festival Breaking the Waves, Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag, Gaudeamus Muziekweek, Bimhuis, Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ, De Doelen, Lantaren Venster, Axes Jazz Power, Philharmonie Haarlem, Dr Anton Philipszaal, Muziekcentrum Frits Philips, Vredenburg Leeuwenbergh, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έχει εμφανιστεί με (επιλεκτικά): George Benson, Michel Portal, Tore Brunborg, Deborah J. Carter, Denise Jannah, Anton Goudsmit.


 

Χρήστος και Βασίλης Duo στο youtube

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s